Bilik Kebal PTG Tidak Bolos – Pengarah PTG

KENYATAAN MEDIA
PENGARAH TANAH DAN GALIAN JOHOR
BERKAITAN TUDUHAN BAHAWA BILIK KEBAL PTG JOHOR
BOLOS SEBAGAIMANA DILAPORKAN OLEH
MEDIA MAYA PADA 14.03.2017

1. Isu berkaitan keselamatan Bilik Kebal di Pejabat Tanah Dan Galian (PTG) Johor telah mendapat perhatian pelbagai pihak sejak Polis membuat tangkapan terhadap beberapa individu yang disyaki terlibat dalam urusan yang diragui berkaitan hartanah di Negeri Johor.

2. Berdasarkan kepada laporan Polis yang dibuat oleh pemilik tanah yang terlibat, Pentadbiran ini mendapati bahawa kes yang dimaksudkan adalah berkaitan pemalsuan dokumen dan terdapat unsur-unsur penipuan melibatkan urusniaga tanah yang pada masa ini masih dalam siasatan Pihak Berkuasa.

3. PTG Johor ingin menegaskan bahawa Bilik Kebal Pentadbiran Tanah Johor tidak dibolosi dan tidak terdapat sebarang kehilangan dokumen pemilikan tanah sebagaimana yang dilaporkan oleh pihak tertentu.

4. PTG Johor sentiasa mengambil langkah-langkah keselamatan yang sewajarnya termasuk mematuhi segala prosedur yang ditetapkan bagi semua urusan tanah di Pentadbiran Tanah Johor.

5. PTG Johor juga memberi jaminan bahawa dokumen hakmilik tanah Pendaftar yang disimpan di semua Bilik Kebal Pentadbiran Tanah Johor adalah berada dalam keadaan selamat dari sebarang pencerobohan.

6. PTG Johor sentiasa mengambil langkah bagi memastikan tahap keselamatan dokumen di Pentadbiran Tanah Johor kekal berada dalam keadaan baik dan terpelihara.

HAJI MOHD HALIM BIN HASBULLAH
PENGARAH TANAH DAN GALIAN JOHOR
TARIKH: 20 MAC 2017

Facebooktwitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial