MB Johor Lawat Parlimen Ledang

Mohamed Khaled ketika mengadakan lawatan ke Parlimen Labis pada 2 Februari lalu.

JOHOR BAHRU, 6 Feb. – Lawatan kerja Menteri Besar Johor, Dato’ Mohamed Khaled Nordin diteruskan hari ini ke Parlimen Ledang yang terletak di daerah Tangkak.

Beliau dijadual mengadakan lawatan ke beberapa kawasan termasuk jambatan hanyut di Kampung Teluk Rimba, Mukim Kundang, Hospital Tangkak serta Perhentian Bas dan Teksi Bandar Tangkak.

Mohamed Khaled juga akan menyempurnakan Majlis Pecah Tanah Tapak Projek Rumah Mampu Milik (RMMJ) di Sagil, selain meninjau projek menaik taraf parit dan kerja-kerja yang berkaitan di Kampung Paya Pupok.

Beliau turut dijadual menghadiri Program Mesra sempena Perayaan Tahun Baru Cina dan jamuan tengahari di Dewan Jubli Intan Sultan Ibrahim Tangkak.

Selain barisan Exco Kerajaan Negeri, lawatan kerja sehari itu juga disertai ketua-ketua jabatan kerajaan negeri dan pusat, wakil rakyat serta pemimpin-pemimpin masyarakat.

Sebelum ini, Mohamed Khaled bersama rombongan mengadakan lawatan sama di enam kawasan Parlimen iaitu Johor Bahru, Kulai, Kluang, Parit Sulong, Muar dan Labis.

Lawatan tersebut merupakan salah satu komitmen Kerajaan Negeri untuk meninjau perkembangan semasa pembangunan di setiap kawasan agar segala dasar kerajaan yang dilaksanakan selama ini dapat memberi manfaat kepada masyarakat.

Selain itu, ia bagi mengenal pasti sebarang permasalahan di peringkat akar umbi, selain mencari jalan penyelesaian bagi memastikan kesejahteraan setiap lapisan masyarakat sentiasa berterusan.

 

Facebooktwitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial